Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Militär ska återskapa ordningen i Thailand

Thailands armé har utlyst ett landsomfattande undantagstillstånd. Enligt ett uttalande från militären är syftet med åtgärden att återskapa ordning efter månader av regeringskritiska protester.

Annons

I uttalandet, som gjordes i en tv-kanal som drivs av militären, underströk armén att det inte rör sig om en statskupp. "Allmänheten behöver inte gripas av panik utan kan leva sina liv som vanligt", hette det.

Minst 28 personer har dödats under protesterna.

- Vi utlyste undantagstillstånd, det är inte en kupp, eftersom situationen inte är stabil. De dödar varandra varje dag, säger en general anonymt till Reuters.

Enligt honom patrullerar soldater i Bangkok och de har även "säkrat" tv-stationer.

- Vi behöver deras samarbete för att de ska berätta för folket: grips inte av panik, detta är inte en kupp, säger generalen.

Är du i Thailand eller planerar du att åka dit inom kort? Kontakta NA - mejla till [email protected] eller ring 019-155055

Sveriges ambassad i Bangkok skriver på sin hemsida att det "militära undantagstillståndet innebär i korthet att militären får befogenheter som överstiger de civila myndigheternas rättigheter vad gäller upprätthållandet av den allmänna säkerheten." (TT)

Mer läsning

Annons