Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam tågolycka i Oslo

Under onsdagen skenade ett godståg genom Oslo och rammade till sist en byggnad på industriområdet Sjursöya, sju kilometer därifrån. Tre personer omkom.

Annons

- Allt gick så otroligt fort. Vi hörde ett våldsamt brak, sade Sissel Lillehagen till norska tv2. Hon arbetar vid Nor Lines mittemot Statoils anläggning på Sjursöya. Vi uppfattade nästan inte vad som hände.

Under onsdagen inträffade en omfattande tågolycka i centrala Oslo. Tre människor omkom och flera skadades, varav minst tre stycken allvarligt.

Ola Jansson är veckopendlare mellan Hallsberg och Oslo, där han arbetar som växlar på Alnabru godsterminal där det aktuella tåget kom löst. Han satt i bilen in jobbet när han fick höra vad som höll på att hända.

- Jag kan nog inte ens säga vad jag tänkte när jag fick höra vad som hade hänt, säger han.

Det tomma godståget, rullade mellan sju och åtta kilometer från bangården ner till Sjursöya i Oslo hamn, där det rammade en byggnad och dödade minst tre personer.

- Järnvägen som tåget rullat på går en bit utanför centrala Oslo. Det passerar visserligen en pendeltågsstation, men en bit ifrån. Men där nere i hamnen är det fullt av folk och de som omkom där var hamnarbetare. De höll på att lasta om bilar där nere.

Enligt Ola Johansson gick tåget runt 100 kilometer i timmen när det spårade ur, tog sig igenom ett stoppblock. Det fortsatte 200 meter och krossade en byggnad för att delvis fortsätta över kajen och ner i havet.

- Nu har haverikommissionen spärrat av bangården tillsvidare för utredning, säger Ola Jansson.

Ett annat vittne på plats berättar.

– Vanligen står det fullt med flygbensin i området där tågvagnarna kolliderade så det är otroligt att det ändå inte gick ännu värre, säger Ivar Arnesen enligt SvD.

Mer läsning

Annons