Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utsliten vid 35 år?

Insändaren kan kommenteras fram till klockan 18 den 11 april.

Hallsberg.Läste nyligen en artikel i tidningen Handelsnytt som gjorde mig upprörd.

Den handlade om en lagerarbetare i Örebro som ådrog sig en arbetsskada när hon var 35 år gammal.

Hon nekades ersättning av Försäkringskassan som hävdade att hennes omfattande ryggskador inte berodde på arbetet utan var åldersrelaterade.

Försäkringskassans slutsats innebär därmed att 35 år är en ålder när kroppen normalt sett är utsliten. Fundera lite på vad detta egentligen borde innebära och få som konsekvens i Sverige i dag när man från regering och riksdag anser att pensionsåldern behöver höjas.

Enligt Försäkringskassans sätt att se på saken borde den i stället sänkas till omkring 35 år eftersom man normalt sett kan vara utsliten då!

Varför kan man inte vara så pass ärlig från politiskt håll att man åtminstone erkänner att det inte handlar om huruvida någon har en arbetsskada eller ej utan att man helt enkelt inte har tillräckligt med pengar.

Då slipper människor den kränkning det innebär att inte bli trodd av myndigheterna.

Detta när man nu uppenbarligen inte vill stöta sig med de rika skattefifflarna och fördela om de ekonomiska resurserna i samhället till de som bäst behöver dem.

Hallsberg

Henrik Gunnarsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel