Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utveckla istället för att avveckla Campus Grythyttan

I mitten på februari månad i år meddelade Örebro Universitet att man ska tillsätta en utredning för att se över lokaliseringen av restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. Som orsak angav man bland annat minskat intresse från studenter. Men trots att det är tydligt att i regleringsbrevet för Örebro Universitet står angivet att det ska bedrivas restaurangutbildning i Grythyttan så beslutar universitetsstyrelsen ändå att gå vidare med en utredning för att se över bland annat lokalisering av utbildningen.

En utlokalisering av utbildningen från Grythyttan skulle få stora och allvarliga konsekvenser för Hällefors kommun som redan har stora utmaningar. Det skulle innebära tomma lägenheter, det skulle påverka den lokala handeln negativt och på så vis även arbetstillfällen.

I dag talar vi mycket om den genetiska mångfaldens väsentlighet, och detta gäller även för kunskapens och den kulturella utvecklingen.

För en region med så sammansatt karaktär som vårt, är det viktigt att låta tusen blommor blomma i sina olika jordmåner. Att se olika sorters verksamhet får sin särskilda karaktär i den jordmån den kan just få sin karaktär, för att så kunna berika mångfalden. I dag talar vi mycket om den genetiska mångfaldens väsentlighet, och detta gäller även för kunskapens och den kulturella utvecklingen.

Vi är övertygade om att Restauranghögskolan och studenternas utveckling och möjligheter att kunna leverera nyskapande kulinariska upplevelser lever bäst i den täta gemenskapen med sin särprägel som Grythyttan kan erbjuda. Och på det sätt vara en förebild för möjligheten att utveckla Regionens olika jordmåner.

Tänk om! Utveckla istället för avveckla!

Urban Ericsson

ordförande Kristdemokraterna i Hällefors

Per Schmidt

vice ordförande Kristdemokraterna i Hällefors

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel