Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utvisad man fast i fartkontroll

I en hastighetskontroll utanför Askersund stoppades en man som är utvisad från Sverige på livstid. Han dömdes för några år sedan för rån och grovt rån.

Efter fängelsestraffet utvisades han på livstid med förbud att återvända.Men vid hastighetskontrollen kom det fram att mannen kommit tillbaka till Sverige.

– Han kom till landet i februari och har sedan vistats på olika orter, bland annat i Örebro län, säger kammaråklagare Anna Karlsson vid åklagarkammaren i Örebro.

Mannen häktades på fredagen vid Örebro tingsrätt.

Ny utvisning

Han dömdes samtidigt till fängelse en månad för brott mot utlänningslagen och för hastighetsöverträdelsen då han körde i 122 kilometer på 90-sträcka.

Då det månadslånga straffet avtjänats utvisas mannen på nytt ur landet i och med att det finns ett tidigare beslut om livstids utvisning ur Sverige. Ett beslut hovrätten för Västra Sverige tog i samband med domen för grovt rån och andra brott.

Vid förhandlingen i Örebro tingsrätt erkände han.