Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V: Vi är stolta över att har fått igenom en låglönesatsning

Svar

...till insändare ”MH” – NA den 31 augusti.

Jag väljer att svara dig MH då Vänsterpartiet är det parti som genom hårda förhandlingar med styrande partier (S, C och KD) lyckades få igenom dessa 10 miljoner kronor till tusentals anställda i Örebro kommun. Det rör sig främst om kvinnodominerade yrken inom välfärden, yrken som tyvärr ligger i botten av löneskalan. Som vänsterpartist kan jag säga att lönen tyvärr inte speglar vikten av dessa yrken. Vänsterpartiet har gång på gång visat att vi är det parti som värnar om välfärden och alla som arbetar inom den, detta kommer vi fortsätta med. Vi skulle såklart önska att siffran var 20 eller 30 miljoner kronor, men sanningen är likväl den att dessa viktiga yrkesgrupper får bortåt 2000 kronor mer varje år bara genom denna höjning.

När räkningarna är betalda och månaden går mot sitt slut kan faktiskt 150 kronor extra göra skillnad. Vi tyckte det var viktigt att höja golvet på detta sätt då det även kommer gynna framtida personal som på så vis får en högre ingångslön. Glöm inte heller att den individuella lönehöjningen som förhandlas mellan fack och arbetsgivaren inte är inkluderad i dessa pengar, den tillkommer alltså ovanpå detta.

Vi är både stolta och glada över att tusentals medarbetare som sliter inom välfärden i Örebro kommun kommer få en högre lön. Nöjer vi oss med det? Självklart inte! Vänsterpartiet kommer att fortsätta kämpa för att höja lönerna inom kvinnodominerade yrken. Kommunens löner ska baseras på verklig erfarenhet och kunskap samt hur vi värdesätter yrket – inte på om du är man eller kvinna.

Martha Wicklund

oppositionsråd Vänsterpartiet Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel