Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad har LaxåVärme AB att dölja?

Annons

Jag bad Laxå Kommuns Styrelse att granska LaxåVärme AB. Kommunchefen som fick den uppgiften enligt kommunens svar till mig, lämnade över ärendet till LaxåVärme AB:s ledning. De som skulle granskas fick utreda sig själva. Kort därefter väljer fjärrvärmechefen att säga upp sig. Han är en av fem stycken som väljer att sluta på LaxåVärme AB under de senaste fyra åren! Varför?

Fjärrvärmechefen gav LaxåVärmes styrelse dokumentation om det som hände på förtaget. När kommunstyrelsen bad om denna dokumentation vägrade LaxåVärmes styrelse att lämna denna trots att Kommunen är ytterst ansvarig för det kommunala bolaget.

Ska LaxåVärme ABs tidigare och nuvarande styrelse och Vd undgå granskning trots att de vägrar att lämna informationen till kommunstyrelsen. Det är för mig uppenbart att man har något man vill dölja för kommunen och oss invånare.

Råder det demokrati i Laxå eller är det en liten grupp politiker som skyddar varandra? Jag ber kommunen granska det som finns bakom LaxåVärmes hissade flagga. Kanske flaggan talar för sig själv.

Kjell Gustafsson

Laxå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel