Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad har ni gjort för miljön, politiker?

Replik

Ewa-Leena Johansson, kommunalråd i Ljusnarsberg skriver i NA den 5 augusti att det vi utför hemma genom sopsortering etcetera räcker inte för den globala allvarliga miljösituationen. Det förstår vi medborgare att det inte gör, så därför behöver vi politikernas hjälp.

Vi känner till allt det som kommunalrådet skriver om, så därför är det bara en dokumentation på var vi står i dag. Om kommunalrådet ville vara så vänlig och tala om vad ni politiker hittills har åstadkommit eller planerar att åstadkomma, så kunde vi kanske utgå ifrån det och ha det som vägledning, nu när vi skall lösa problem tillsammans. Ge oss medborgare lite info om vad ni verkligen vill att vi skall göra för att hjälpa er.

Det där glappet mellan ord och handling är ju precis det vi medborgare förväntar oss att ni politiker skall fylla igen. Eller åtminstone komma med konstruktiva instruktioner om hur vi skall agera för att fylla igen. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, det är bra, men sen då?

För mig förefaller det, som politikerna inte vågar ryta i och gå från ord till handling. Kom med ordentliga kreativa åtgärder som vi kan efterleva och följa. Var inte så försiktiga med de politiska besluten för det är bara att betrakta som ännu sämre luft än den vi redan har. Medborgarna är beredda är politikerna det?

Leif Dahlberg

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel