Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väderprognosen: Från kanonväder till vintercomeback

Söndagen blir helgens höjdpunkt vädermässigt. Det kan bli årets första dag med tvåsiffriga plusgrader. Passa på och njut! På måndagen blir det rejäl vinter igen, enligt meteorologerna.

Annons

Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca, berättar om de kommande dagarna.

I dag, fredag:

– Det ser ut att bli mest mulet. men solen kan titta fram under eftermiddagen. Vi får in mildare luft. Temperaturen stiger till 2,4 eller kanske 5 plusgrader.

Lördag:

– På minussidan temperaturmässigt under natten. Fuktigare luft med ett utbrett molntäcke under dagen. Det blir i allmänhet uppehållsväder, men regnet hänger i luften. 2-3 plusgrader.

Söndag:

– Helgens stora glädjeämne. Det bli plusgrader till och med under natten. Molnigheten spricker upp och det blir klart och soligt i hela länet, med start i den norra delen. Temperaturen stiger till 8-9 grader, lokalt kan det bli 10 grader. Det blir i så fall första dagen i år med tvåsiffrigt!

Den här veckan har vi hittills haft vårtemperaturer (dygnsmedeltemperaturer över noll grader) onsdag och torsdag. Även fredagen och lördagen, och framförallt söndagen, kommer att vara sådana dagar. Det blir fem alltså fem dygn i rad med vårtemperaturer.

För att kunna hälsa våren definitivt välkommen måste det vara sju dygn i rad med medeltemperturer över noll. Det kommer det inte att bli – för på måndag kommer vintern tillbaka.

– Prognosen visar att det blir vintertemperatur, och snöfall under hela måndagsdygnet. Natten till tisdagen kan bli riktigt kall: minus tio grader , säger Erik Rindeskär.