Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vädjan från personal i Hallsbergs äldreomsorg: Spara inte mer på oss!

Annons

Det finns två saker som personal i äldrevården efterfrågar i dag: Hälsosamma arbetstider och rimlig arbetsbelastning.

I dag existerar inget av dessa. Arbetstiderna är allt annat än hälsosamma delade turer och jobb var annan helg. Vissa veckor jobb sex av sju dagar. Deltid eller heltid lika många arbetspass. Hur ska du orka ha en meningsfull fritid ?

Vad blev det av den lagstadgade dygnsvilan? Den kan man tydligen flytta runt hipp som happ. Scheman som aldrig skulle accepteras på en manlig arbetsplats.

Rimlig arbetsbelastning borde stå ett o framför. Äldrevården i dag är så tung att dubbelbemanning är mer regel än undantag.

Allt mer tid går åt till att dokumentera och göra beställningar av matvaror, förbrukningsartiklar, tvätt, göras utbildningar som tar flera timmar allt ska göras på data När man påpekar att detta stjäl tid från omvårdnaden så slår ledningen ifrån sig. Men vems tid är det då vi tar av?

Jobbar själv på ett boende i Hallsbergs kommun där man lyckats förhala inköp av nytt larmsystem i flera år trots att det gamla systemet inte alls går att lita på och några reservdelar inte finns längre. Blev det billigare nu då?

Man ska hantera och förvara råvaror till nio- tio boende i kök som absolut inte är anpassade till detta.

Personalen går på knäna och får hela tiden höra: ”Det finns inga pengar”!

Man kan kanske vänta några år med att renovera fasaden på kommunhuset och lägga de miljonerna på äldrevården istället. Det är ju bara en fasad i alla fall!

”Bettan på natten”

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons