Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vädret: Nu kommer vårvärmen – tvåsiffrig temperatur till helgen

Kommande helg kan riktig spansk hetta dra in över landet. Örebro län kan också få känna på värmen – men först ska ett antal nederbördsområden dra förbi.

Annons

Meteorologiskt har våren inte riktigt infunnit sig ännu.

– Nej, även om vi hade fin värme under gårdagen så har vi inte riktigt haft de sju dagar med en dygnsmedeltemperatur över 0 grader som krävs för vår ännu. Normalt infaller våren i Örebro län mellan den 20 mars och den 1 april, men i år är den minst någon vecka sen, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

Här är en sammanfattning av vädret vi kan förvänta oss i veckan:

Tisdag: Molnen tätnar västerifrån och temperaturen stiger. Mellan 3 och 6 plusgrader blir det under eftermiddagen.

Onsdag: Natten till onsdag drar ett nederbördsområde in över länet. I de norra länsdelarna kommer nederbörden som blötsnö, medan de sydligare delarna får regn. Lokalt finns risk för ishalka i delar av Bergslagen under morgontimmarna. Nederbörden blir kraftigare på förmiddagen, med drar sedan bort. Temperatur: mellan 2 och 7 plusgrader.

Torsdag: Ett nytt nederbördsområde berör länet. Temperatur mellan 5 och 8 plusgrader.

Fredag: Natten mot fredag övergår nederbörden i snöfall. Under morgonen eller tidigare förmiddagen drar det bort och blåsigt väder tar vid. Måttlig till frisk nordvästlig vind väntas och det kommer trots en temperatur upp mot 8 grader att kännas kallt.

Lördag: Varmluften kommer tillbaka och lokalt kan vi förvänta oss över 10 grader. Det är varma vindar från Spanien som drar upp mot våra trakter, och i landets sydligaste delar kan temperaturen nå upp mot 16-17 grader.

Söndag: Ytterligare en frontzon ser ut att kunna komma in över Örebro län.

På Forecas sajt hittar du lokala prognoser för den kommande perioden.