Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våffelbruket i Adolfsberg

Våffelbruket i Adolfsberg, kan man läsa några gamla intressanta notiser om det? Letat ”överallt” men inte hittat någonting knappt!
Vänliga hälsningar
Alf Uddmyr

Svar:Våffelbruket, emellanåt även stavat Wåffelbruket, var beläget på Hagalundsbacken i Adolfsberg under 1920-1950-talen. Kaféet hade enligt boken ”Kaféer. En bok berättar” rykte om sig att servera goda våfflor till kaffet.

I början av 1920-talet bodde en före detta barberaremästare Anton Waldheim på Våffelbruket tillsammans med sin maka Hildur Waldheim. Det var således hon som drev kaféet från 1920-talets senare hälft, inledningsvis möjligen tillsammans med sin make. En kort tid omkring 1949/50 drevs kaféet med Bertha Larsson som innehavare. Senare övertogs kaféet med konditori av Berta Bärnhwall som drev det en bit in på 1950-talet. Kaféet lades troligen ned strax därefter.