Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägrar vika ner sig på första maj

Det är viktigt att det demokratiska samtalet pågår, särskilt när samhället är utsatt för hårda prövningar. Det är så Socialdemokraterna i Östansjö ser det, och därför ska första maj 2020 firas också - men det blir annorlunda. Gå till ortens Folkets hus får du se.

I Hallsbergs kommun har Socialdemokraterna, sedan många decennier, firat första maj med möten i alla tätorter och en gemensam demonstration i Hallsberg.

I år är ingenting som vanligt. Coronapandemin ger inte utrymme för varken folkfest eller demonstrationer. Men Socialdemokraterna i Östansjö vägrar vika ned sig helt.

– Vi visar en utställning om första maj, med bakgrund och bilder från firandet i Östansjö genom åren som gått. Den sitter i skyltfönstren i Folkets hus, och man ser den utifrån, säger Siv Palmgren från föreningen.

De har delat ut flygblad i samhället och tipsat invånarna att under en promenad på fredag ta en sväng till Folkets hus och titta på utställningen. Den finns redan på plats. Besökare som inte bor i Östansjö hälsas självklart också välkomna förbi, påpekar Siv Palmgren.

–Det blir ingen samling. Men vi hoppas att alla och envar vill ta en titt och ägna några tankar åt innebörden och betydelsen av demokrati och att vi tar både eget och gemensamt ansvar, säger hon.

Från föreningen påminner de även om att hålla avståndet till varandra, om flera kommer samtidigt för att titta på utställningen.