Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägval som gjort krisen djupare än nödvändigt

Vår beredskap är inte så god i, motsats vad Per Albin Hanson sa i början av andra världskriget att vår beredskap var (vilket den inte var).

Nu kanske jag inte skall jämföra världskrig med pandemier men båda sakerna ställer till det för oss och skapar påfrestningar i vårt samhälle där var och en måste vara beredd på att ställa upp och hjälpa till där det behövs.

Det här vi också sett nu att det finns hjältar som faktiskt hjälper andra.

Ja och så fick vi en pandemi corona/covid-19, eller plötsligt hände det som ingen trodde egentligen.

Funkar det så himla bra nu i privatiseringstider och fria val där marknaden sköter sej själv?

Högern som lyckades montera ner våran beredskap mot oförberedda händelser, våra beredskapslager försvann, mediciner som tagit slut och matvarubutiker som gapar tomma med just in time lager.

Sjukvården börjar få brist på mycket och börjar redan bli hårt ansatt. Vi fick ju problem med leveranser av det mesta till sjukvården ganska nyligen då ett företag såg sin chans att plocka ut vinster och misslyckade totalt med sitt samhällsviktiga uppdrag till sjukvården. Det är ju en rejäl skandal. Resultatet får vi lida av nu.

Jag anser att vi skall stärka vår beredskap rejält och att samhällsviktiga företag, sjukvård, polis, skola och post skall bedrivas av staten och inte av vinstdrivande företag som suger ut vinster för egen vinning.

Sen så har vi ju järnvägen som inte heller funkat så där vidare bra med alla möjliga fel vilket resulterat med försenade och inställda tåg. Det är faktiskt ganska irriterande att komma en timme sent till sitt jobb vilket jag själv har råkat utför.

Vart är Sverige på väg?

Jag förstår inte hur hederliga hårt arbetande svenskar kan rösta på Sverigedemokraterna och högern överhuvudtaget , för det är ju därför vi får problem i våran välfärd.

Jon Brossberg

Kopparberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel