Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vakanta tjänsterpå polisstationen

Genom planering ska bemanningen på polisstationen i Hällefors upprätthållas, trots att de stationerade där är färre. Ett par tjänster är i dag vakanta.

I dagarna gick Gunno Johansson, tidigare platschef på polisstationen i Hällefors, i pension. Tjänsten ska tillsättas igen och det finns en sökande. Just nu pågår en process som närpolischef Kenneth Sundkvist tror ska vara klar om ett par veckor.

Sedan tidigare finns redan en vakant tjänst i Hällefors. Om platschefstjänsten rekryteras internt blir det två tjänster vakanta.

Kenneth Sundkvit säger att situationen ska lösas genom annan planering och omfördelning i hela området Karlskoga-Degerfors-Hällefors.

– Mig spelar det ingen roll vem eller vilka som jobbar i de olika kommunerna. Huvudsaken är att det blir bra bemanning överallt och det ska vi se till.

Det blir den operativa chefens uppgift att se till att bemanningen flyttas dit den behövs. Området har totalt 60-65 poliser att tillgå.

– Periodvis kommer folk från Karlskoga att få tjänstgöra i exempelvis Hällefors. Vi har redan i dag god närvaro här genom trafikgruppen som är på plats en gång i veckan samt en droggrupp och en ungdomsgrupp som finns på orten regelbundet. Vi jobbar underrättelsebaserat och ser till att resurserna fördelas på bästa sätt.

Hittills har det visat sig svårt att rekrytera poliser till småorter som Hällefors. Poliser söker sig oftast till de större städerna. Sundkvist säger att intresset för att söka polishögskolan hos den egna ortsbefolkningen är lågt.

– Bäst vore givetvis med ansökningar från personer som bor i kommunen eller i närheten. Behovet finns. Som situationen är nu får vi hitta andra lösningar.