Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välbesökt påskmarknad – trots regn

– Kom och köp! ropade barnen.Garhytteskolans påskmarknad var också välbesökt och eleverna fick därmed uppleva att entreprenörskap är något bra och roligt.

– Vi har bakat, lagt in sill och gjort påskris. Det har varit jätteroligt och nu ska vi sälja allt, berättar Tim Eriksson.

Och försäljningen gick bra. Trots ihållande regn var det stundvis trångt vid marknadsstånden.

Entreprenörskap i skolan är inget nytt, det finns med som en del av läroplanen. Hur skolorna sedan väljer att arbeta med ämnet kan dock variera.

På Garhytteskolan har man valt att anordna en påskmarknad, som en utveckling av den årliga julmarknaden. Tanken är också att påskmarknaden ska bli en av skolans traditioner.

Utveckla elevernas fantasi

– Det handlar om att spinna vidare på elevernas intressen, utveckla deras fantasi och kreativitet och på så sätt visa att de kan få tillbaka något av det, berättar läraren Tova Lundström.

– Det handlar om att ge och ta, så som livet ser ut. Om du inte arbetar får du exempelvis inga pengar, utan kostar samhället stora pengar. Det är det vi vill lära eleverna, samtidigt som de får göra något de tycker är roligt.

Hon vill gärna se att entreprenörskapet utvecklas ytterligare. I första hand hoppas hon på ett samarbete med PRO-föreningen.

– Kanske kan några äldre tänka sig att finnas med på skolan ibland. I utbyte kan vi kanske baka till deras möten, säger Lundström.

Förtjänsten av påskmarknaden får eleverna ta del av genom att åka på ett endagsläger i Kloten.

– Det ska bli jättekul, säger Felicia Martinsson.