Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valde Norge före pengar: "Det fanns betydligt mer på andra håll"

Han lämnar Örebro och ÖSK med visst vemod, för norska toppklubben Odd. Och valde bort betydligt mer lukrativa erbjudanden. Snart går flytten västerut för Martin Broberg.

Annons

– Odd var helt enkelt det alternativ som kändes bäst, som helhet. Jag kommer till en klubb som verkligen visat att de vill ha mig, som är en etablerad toppklubb i Norge och där det finns en roll i laget som jag tror passar mig och min utveckling, säger 26-åringen.

Du valde, enligt norska medier, bort betydligt större pengar på andra håll?

– Ja, det fanns bud från Kazakstan och Azerbajdzjan som hade gett väldigt mycket mer pengar. Jag besökte också en dansk klubb, som kändes bra. Men Odd och tränaren där har legat på och verkligen visat att de vill ha mig, och det är viktigt.

Uppväxt i Karlskoga, via Degerfors till Djurgården och till ÖSK från den blårandiga frysboxen sommaren 2015. För att göra omedelbar succé. Tio mål på 15 matcher en magisk höst.

– Det känns vemodigt att lämna ÖSK och grabbarna. Jag har fått många vänner och haft en väldigt bra tid i Örebro, i laget och i stan. Jag fick ett erkänt genombrott här, så sportsligt har det ju varit en väldigt bra tid för mig.

Men det senast året var lite tyngre?

– Ja, jag blev ju skadad i premiären och var borta en månad. Sedan tog det tid att komma igång, hitta matchform och så. Och jag fick spela på lite olika positioner. Alla vet att högerback inte är min bästa plats, men vi hade skador och man får acceptera att göra vad man kan för laget.

Vilken roll är du tänkt för i Odd?

– De spelar 4-3-3, med stort bollinnehav, och jag är tänkt för en av de tre centrala rollerna på mitten. Det ska bli roligt och spännande, tror att det kommer att passa mig väldigt bra.

Odd hör hemma i Skien en dryg timme från Oslo med bil. Slutade trea i tippeligan i år efter Rosenborg och Brann, och ska kvala till Europa league.

Förre Degerfors- och ÖSK-profilen Sebastian Henriksson har tidigare spelat med Skagerak arena som hemmaplan.

– Jag har pratat med "Sebbe", som bara hade gott att säga om stan och om klubben. Det är en liten stad, mindre än Örebro, men det är relativt nära till Oslo där jag har några vänner.

Broberg har skrivit ett tvåårigt avtal med Odd.