Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valdet: Jag får vara nöjd

Åttonde fullträffen och ÖSK:s klart bäste målskytt.
- Jag får vara nöjd eftersom det är min första säsong i Sverige, säger Valdet Rama.

Annons

Den 24-årige anfallaren gav ÖSK en drömöppning på matchen mot Kalmar. Efter samspel med Riku Riski till vänster i straffområdet kunde han fånga upp ett blockerat skott och placera in 1-0 till gästerna bakom Petter Wastå redan i den åttonde minuten. Det var hans åttonde mål i allsvenskan. På det är han dubbelt så många mål före näst bäste lagkamrat i statistiken som för övrigt är utflyttade Alejandro Bedoya.

- Jag vill så klart göra fler. Men åtta mål första säsongen är jag ändå nöjd med. Det tar alltid tid att lära sig en ny liga.

Ville vinnaMindre nöjd är Valdet Rama med att Kalmar tilläts kvittera så fort och sedan rycka ifrån till en klar seger.

- Vi började ju så bra. Men efter deras 1-1-mål slutade vi spela fotboll. Jag vet inte varför. Vi ville verkligen försöka vinna här, säger han.

Vad tycker du om din första säsong i Sverige?- Det har varit väldigt mycket upp och ner hela tiden. Men slår vi Helsingborg i cupen så kan det ändå bli ett bra slutintryck.

Ingen risk att en förlust på 4-1 mot Kalmar sätter sig mentalt om ni skulle mötas i en final?- Nej, det blir i så fall en helt annan match. I fotboll är allt möjligt. Dessutom får vi spela den matchen hemma.

Stannar du i laget till nästa säsong?- Ja, jag har kontrakt över nästa år också. Självklart vill jag vara kvar och kanske göra ännu fler mål då om jag får en bra försäsong i kroppen. Men först vill jag avsluta med tre bra matcher här i höst.

ÖSK:s interna skytteliga

Åtta mål: Valdet Rama.

Fyra mål: Alejandro Bedoya.

Tre mål:

Andreas Haddad, Robin Staaf, Kushtrim Lushtaku, Paulinho.

Två mål:

Marcus Astvald, Fredrik Nordback.

Ett mål:

Patrik Haginge, Patrik Anttonen, Magnus Wikström, Emil Berger, Magnus Kihlberg, Riku Riski, William Atashkadeh.