Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valdets skada ställde till det

Valdet Rama tvingades lämna återbud med kort varsel.
Och återigen fick Sixten Boström möblera om i sin startelva.
– Det är så här det har sett ut hela säsongen, säger ÖSK-tränaren uppgivet.

I den officiella startelvan som lämnades innan matchen fanns Valdet Rama med till vänster i ÖSK-anfallet. Men när matchen startade var det i stället Robin Staaf som klev ut på planen. Valdet Rama fanns inte med i matchtruppen. Sixten Boström förklarar det sena bytet:

– Valdet tvingades lämna återbud. Han fick en smäll i matchen mot Malmö senast men tränade helt okej på onsdagen. Tyvärr kunde han ändå inte vara med.

Och det var inte precis första gången som skador på nyckelspelare har ställt till det för ÖSK.

Möjligheten fanns

– Det är så som det har varit hela säsongen. Nu var det första matchen som vi spelade med samma elva två matcher i rad...eller nej, det blev ju inte så nu heller. Men vi hade i alla fall möjligheten innan Valdets återbud, säger Sixten Boström.

Trots skadan på Valdet Rama inledde ÖSK överraskande bra. Första halvleken skapades flera chanser och Robin Staaf såg laddad ut i vad som skulle bli hans sista match i ÖSK-tröjan. Några mål framåt blev det dock inte. I stället var det Helsingborg som tog ledningen och ÖSK fick jobba i uppförsbacke.

Gjorde det bra

– Spelmässigt gjorde vi det bra bra. Men sedan får vi helt otroliga mål emot oss. Jag vet inte vad jag ska säga, först måste se dem i efterhand. Men det är förstås jobbig att resa sig efter det emot oss, säger Boström som ändå är full av respekt för Helsingborg som nu ställs mot Kalmar i cupfinal.

– De är regerande svenska mästare och cupmästare. Så det är Sveriges bästa lag vi möter, säger han.