Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldtäkt tas upp i Efterlyst

Ingen misstänkt är gripen för våldtäkten som en 73-årig kvinna utsattes för vid Hagaskolan i Oxhagen i Örebro i söndags kväll. Örebropolisen har nu kontaktat TV3-programmet Efterlyst för att försöka få med ett inslag där.

– Vi räknar med att våldtäkten tas upp i programmet nästa onsdag, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

Så ni står inte inför något gripande och genombrott i utredningen?

– Nej det kan man inte säga.

Polisen har fått tips från allmänheten, flera anses intressanta. Tipsare har ringt polisen och några lämnade uppgifter när polispatruller på tisdagen fanns i Oxhagen för att få in tips.

– Men vi vill ha mera iakttagelser. Den som har något att berätta ska höra av sig och låta oss avgöra tipsets värde, säger Torbjörn Carlson.

Det är främst iakttagelser mellan 19 00 och 23 00 i söndags polisen är intresserad av.

– Men den som har en uppgift ska inte låsa fast sig vid den tiden. Det kan finnas iakttagelser vid helt andra tider som är av intresse.

Vid 19-tiden i söndags anlände 73-åringen och en släkting i taxi till Tornfalksgatan i Oxhagen. En man i 20-25-årsåldern kom fram och slog följe med 73-åringen. Den andra kvinnan gick in i ett av husen. När den äldre kvinnan inte kom hem började anhöriga förgäves söka efter henne.

Vid 23-tiden kom hon till lägenheten blöt och nedkyld och berättade chockad att hon våldtagits. Mannen som slog följe med kvinnan misstänks för våldtäkten.

– Det är spåret vi arbetar efter. Men ännu vet vi inte vem han är.

Polisen har gjort grundlig teknisk undersökning på den brottsplatsen nära Hagaskolan.

– Vi har en del teknisk bevisning men jag kan inte gå in på vad.

Nytt förhör med 73-åringen hålls så snart som möjligt.

– Förhör ska också hållas med andra personer.

Kriminalinspektör Peter Springare utreder fallet. Han har telefon 019-15 66 09.