Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldtäktsförsök i snödriva

En kvinna blev natten till i onsdags överfallen, nedslagen och utsatt för våldtäktsförsök i Varberga i Örebro. Klockan var omkring halv fyra på morgonen.

– Kvinnan, som är i 20-årsåldern, befann sig vid parkeringen i anslutning till Varbergagatan 213 och 214, säger kriminalinspektör Peter Springare.

Hon väntade på en taxi och blev då överfallen bakifrån och nedslagen av en man som tryckte ner henne mot en snödriva.

– Han utsatte henne sedan för ett våldtäktsförsök. Kvinnan skrek på hjälp och hennes räddning blev att några personer kom gående i närheten. Gärningsmannen flydde därifrån, säger Springare.

Polisen vill ha in uppgifter från allmänheten om onsdagsnattens överfall i Varberga. Under helgen går det att ringa 114 14 och på måndag Peter Springare på 019-156609.

Polisen har inte angivit något signalement, varken längd, ålder eller utseende, vilket kan bero på att gärningsmannen enligt uppgift hade en halsduk för ansiktet. De har endast angett att mannen vid tillfället var klädd i mörka kläder.