Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välfärden som försvann

Artikel 9 av 12
Ekonomiska krisen i Region Örebro
Visa alla artiklar

Neddragning i skolan, neddragning i sjukvården, ja även avskedande av såväl läkare som sjuksköterskor sker, fast arbetsuppgifterna är desamma. BB-centralisering sker med längre restider som resultat med mera. Listan kan göras lång. Spara, spara! Detta då enligt all dokumentation det ekonomiskt har gått väldigt bra i vårt land de senaste åren! Vart har alla skattepengar då hamnat? Ingen som vet. Vart tog den omtalade och berömda välfärden vägen?

Och nu det senaste i vår region, alltså det aviserade sparandet på hörapparater. Detta för i huvudsak en målgrupp som inte direkt är den mest ekonomiskt starkaste – pensionärer alltså. Visst vi ska ju få högre pension samt att vår beskattning långsamt börjar närma sig våra löntagares lägre nivå.

Förutom allt annat som blir dyrare, så ska vi nu i den hänvisade jämställighetens namn vara med och betala vår del – vi har ju haft det gratis. Visst, de utlånade apparaterna har varit kostnadsfria, men diverse undersökningar ska betalas och specialbatterierna är inte heller gratis. Ska vi alltså sitta och skämmas litet? Fy på oss! Detta trots ett helt livs skatteinbetalning.

För egen del – och jag är inte ensam – så behöver jag två hörapparater för att kunna delta i ett socialt leverne – alltså två gånger 65 kronor i månaden. Tillsammans med batterikostnader - cirka 20 kronor i veckan blir det 210 kronor i månaden!

Summa summarum 2500 kronor per år!! Där flög skattesänkningen sin kos!

Att få bli äldre är en förmån – men det börjar bli dyrt!

”Va?”

Fellingsbro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel