Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väljer Forward framför topplag

ÖSK-spelaren Per Johansson nobbar flera toppklubbar och väljer spel i BK Forward i division 1.
– Det viktigaste för mig är att jag får spela fotboll, säger han till NA.

22-årige Per Johansson har spelat 52 allsvenska matcher för ÖSK och Djurgården, men aldrig riktig slagit sig in som ordinarie i allsvenskan.

Nu går kontraktet med ÖSK ut och intressenter saknas inte. Han har besökt både Djurgården och Kalmar på senare tid, men utan att det blir någon övergång.

Lockar inte spel i en annan allsvensk klubb?

– Jo, det är klart. Men det lär inte bli mycket spel där heller, svarar Per.

Nyligen besökte örebroaren superettaklubben Degerfors, men trots möjligheten att pendla från Örebro så valde Per att inte nappa.

Var inte Degerfors ett bra alternativ?

– Det kunde det ha varit, men jag vet inte. Det kändes inte hundra rätt, säger han.

Johansson spelade tio allsvenska matcher för ÖSK i år, varav sex från start. Under delar av sommaren och hösten vikarierade han som högerback när det uppstod vakanser i laget. Men någon fast plats i startelvan lyckades han aldrig ta.

Fick inget besked

ÖSK ville behålla Johansson och kom med ett bud. Satte även ett stoppdatum, men fick inget besked. ÖSK värvade i samma veva försvararen Christoffer Wiktorsson från Degerfors.

– Det viktigaste för mig är att jag får spela fotboll, men jag har inte stängt dörren helt för ÖSK. Det svänger fram och tillbaka och jag vill inte släppa taget helt, säger han.

Jobb vid sidan om

Samtidigt medger Per att det lutar starkt åt Forward. En klubb som han representerat i flera omgångar.

– Det kan bli så, även om det inte är helt hundra. Men då måste jag börja jobba vid sidan av fotbollen och den frågan är inte löst, förklarar Per Johansson.