Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vändningen kom meden kännbar reparation

Fröviskolan har nyligen anmälts till Skolinspektionen. – Det är ett ständigt pågående arbete att hålla klimatet på en god nivå. Det konstaterar rektor May Seffon-Hård.

Anmälaren påtalar att det förekommer kränkningar och råder hård stämning bland elever på skolan.

–Det har hänt grejer under början av vårterminen som gjort att stämningen varit en aning tuff, bekräftar May Seffon-Hård.

Intensiv föräldrakontakt

Men åtgärder har satts in och det har blivit bättre.

Det handlar om intensiv föräldrakontakt där det behövs, om viss personalförstärkning, om ändrade rastrutiner och intensivt samarbete mellan elever och lärare och rektorer.

– Det är viktigt att visa att vi tar det på allvar och inte tolererar kränkningar, att det blir tydligt både för dem som blivit kränkta och dem som har kränkt, säger May Seffon-Hård.

Hon betonar dock att det inte är ett utbrett problem på skolan. Snarare en handfull elever åt gången som förstör för andra. För att motverka okamratligt uppförande arbetar man mycket för att försöka stärka sammanhållningen bland eleverna. Exempelvis har det skett genom en dagsutflykt till Gillersklack i vintras.

–Det är också viktigt för alla dem som sköter sig att de får något positivt tillbaka, och förhoppningsvis stärker det dem i att säga ifrån när det behövs, tror May Seffon-Hård.

Fröviskolan har nyligen genomgått en omfattande renovering. Lokalerna utsattes dock tidigt för skadegörelse. Det resulterade i att skolan fick lägga pengar på att åtgärda förstörelsen i stället för att köpa in rastmaterial. Det berättade NA om i vintras.

– Det har varit lugnt sedan dess. Budskapet att vi inte tolererar vandalism och att det kostar på att inte sköta sig verkar ha gått fram.