Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vandrarhemmet är Årets företagare i Hällefors

Lite lurad och mycket överraskad. Sico och Els Dob tog emot utmärkelsen Årets Företagare av Företagsföreningen i Hällefors.

Uta Riedel i Företagsföreningens styrelse hade bokat ett möte med Sico Dob som tillsammans med hustrun Els driver Hällefors vandrarhem och kanotcenter.

– Jag hade ingen aning om vad det handlade om. Definitivt inte om detta, säger Sico som förvånat tar emot en blomsterkvast och kramar.

Hustrun Els var inte hemma vid tillfället och Sico fick själv ta emot beskedet. Familjen Dob har nämligen utsetts till Årets Företagare 2015.

– För att de är företagsinriktade och visar stor kundvänlighet, säger Företagsföreningens ordförande Magda van Almenkerk som tillsammans med Uta Riedel även överlämnade en tårta.

Kaffet stod snart på bordet.

– Känns bra och roligt. Ännu roligare med tanke på att företaget går bra, säger Sico.

Paret Dob med sonen Yoni är från Holland, kom till Hällefors för tio år sedan och startade företaget.

– Då hade vi två lånade kanoter, säger Sico.

I dag har företaget långt många fler kanoter och kajaker i egen ägo. Kan ta emot upp till 160 nattgäster totalt i vandrarhem och på campingplats. Två heltider sysselsätts året runt och förra sommarsäsongen tillkom nio personer, vikarier samt praktikanter.

– Vi utvecklas hela tiden. Allt går hela tiden att göra lite bättre, säger Sico.

Hustrun Els dök upp strax efter uppvaktningen. Även hon uttryckte sin glädje och överraskning över utmärkelsen.