Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterpartiet skapar rädda medarbetare!

Svar

... till Annelie Mylly (V), NA 23 februari.

Tydligen trampade jag på en väldigt öm tå under en debatt i fullmäktige då jag frågade vad Vänsterpartiet själva menade med meningen ”vidta åtgärder”. Att anse i en debatt i en fullmäktigeförsamling, att ett parti med folkvalda representanter ska kunna motivera sina egna påståenden och skrivna ord anser jag inte är en härskarteknik. Detta är en grund i en demokratisk debatt.

... kan man inte, och ska man inte, få mottaga ”åtgärder” för att ett politiskt parti ska kunna öka sin popularitet.

Men i enlighet med Myllys insändare har jag förstått att just detta inte är önskvärt att göra i fullmäktige. Detta är en utveckling som jag inte står bakom. När en folkvald politiker kräver aktiva ”åtgärder” mot anställd personal inom Region Örebro län bör denna politiker även kunna motivera sitt eget ställningstagande i frågan. Jag har gjort det tydligt i såväl intervjuer, i det skriftliga svaret och talarstolen att om man som verksamhetschef följer den lagstiftning som riksdagen har beslutat om kan man inte, och ska man inte, få mottaga ”åtgärder” för att ett politiskt parti ska kunna öka sin popularitet.

Som socialdemokrat står jag upp för den svenska modellen där arbetsgivare och arbetstagare slutar avtal med varandra. Men med Vänsterpartiets agerande kan jag tyvärr konstatera att när vissa politiska frågor kommer på agendan så gör Vänsterpartiet i Örebro län tydliga avsteg från denna.

Min fråga kvarstår, vad syftar Vänsterpartiet med att ”vidta åtgärder” mot anställd personal som inte följer deras åsikter utan istället lagstiftningen? Jag kommer ställa den igen till vänsterpartiet, och det är inte härskartekniker. Det är en viktig och i högsta grad relevant fråga.

Andreas Svahn

Socialdemokraterna, regionstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel