Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterpartiet värnar åkermark och matproduktion

Annons

Svar

... till Matglad, NA den 28 augusti.

För oss i Vänsterpartiet kan det aldrig vara populistiskt att bry oss om vår livsmedelsförsörjning. I Sverige har vi en väldigt låg självförsörjningsgrad av eget livsmedel och vid händelse av en kris där vi inte kan köpa mat från andra länder, skulle vi vara väldigt illa ute.

Byggnadsnämnden behöver ta ställning både till att bevara odlingsbara marker men också till att bygga många hyreslägenheter till Örebroarna, gärna med låga hyror.

Det vi motionerat om och drivit på är framförallt att vi ska kartlägga omfattningen och kvalitén på åkermark i kommunen. Någon sådan uppdatering finns inte i dag, vare sig i kommunen eller hos länsstyrelsen. Det behövs om vi som politiker ska kunna fatta välinformerade beslut, för att ens kunna ta ställning till nyttan från de två perspektiven, boende och bevarandet av åkermark.

Vi ville att kartläggningen av åkermark skulle finnas med i den nya versionen av kommunens översiktsplan. Tyvärr fick vi inte igenom vår motion och du kan själv läsa protokollet från Kommunfullmäktige för två år sedan (2017-08-30). Däremot svarade de att kartläggningen skulle sättas igång senare. Vi i Vänsterpartiet kommer att bevaka den här frågan framöver också.

Linn Josefsson

Vänsterpartiet, samhällsbyggnadspolitisk talesperson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel