Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterpartiets budget går inte ihop

Annons

Replik till Jihad Menhem (V) 9 juli

Att bli kallad ”herr” av Menhem var ovanligt men smickrande. Mindre ovanligt var oviljan att bemöta i sak utan istället använda personangrepp och anklagelser om att ”regionen går åt helsike”. Menhem som tills i år var regionråd i majoritet underkänner genom det sin egen politik, såvida allt inte ändrats på ett drygt halvår. Beskrivningen kan dock ifrågasättas då vården i länet håller hög klass även om personalen har en tuff situation då staten inte fullt ut kompenserar för behovsökningarna.

I min replik tog jag upp att majoriteten höjt högkostnadsskyddet för att finansiera en satsning på äldres hälsa. Detta då äldre är den grupp vars behov ökar snabbast. V prioriterar inte utan gömmer totalt 450 miljoner kronor i ospecificerade besparingar under posten ”generella åtgärder” (sic) för åren 2020-2021.

Dessutom lovas mer resurser till bland annat sänkt arbetstid samtidigt som den jobbskapande flygplatsen ska stängas och inga skatter eller avgifter höjas. Det går inte ihop.

Sluta med populismen, börja ta ansvar.

Johan Gynnhammar (S)

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel