Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var är debatten om dödsolyckor på arbetsplatsen?

Så har det hänt igen, skottlossning med dödlig utgång. Det är fruktansvärt att människoliv inte verkar vara värt någonting i vårt nuvarande samhälle. Våra folkvalda tävlar med varandra om vad som behövs, mer poliser, strängare straff och gud vet vad. Självklart så ska man kunna känna sig trygg ute på gator och torg, lika självklart borde det vara att vi ska kunna känna oss trygga på våra arbetsplatser.

Varken bland arbetare på sociala medier och andra forum eller i det politiska rummet så nämner man knappt aldrig dödsolyckorna på våra arbetsplatser, det är för mig väldigt konstigt.

Det borde vara lika självklart att våra politiker stod upp för mer resurser till Arbetsmiljöverket och återinföra Arbetslivsinstitutet för att förebygga arbetet med att minska dödsolyckorna.

Det dör fortfarande mer människor i arbetslivet än vad det gör i skjutningar i samhället, därmed inte sagt att det ena eller det andra är viktigare. Det jag vill är det borde uppmärksammas på ett liknande sätt men varken media eller politiker verkar vara intresserade av att det är ett stort antal människor som åker till arbetet på morgonen för att inte komma hem till nära och kära. Vi säger att vi strävar efter en nollvision men då måste våra politiker vakna och avsätta resurser till det också.

Kenneth Svärd

ordförande Byggnads Örebro-Värmland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel