Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var är det utlovad tågstoppet i Hovsta?

Annons

I valet 2010 och i omvalet 2011 lovade Socialdemokraterna ett tågstopp i Hovsta, vilket bland annat står att läsa i en debattartikel som Lena Baastad Jonas Karlsson och Iren Lejegren skrev i NA den 30 december 2012.

I ett inlägg på Facebook den 1 april 2015 på en fråga om det eventuella tågstoppet till Örebro kommun svarade Björn Sundin att ett samarbete skulle inledas med trafikverket under våren, På Socialdemokraternas sida kan man läsa att trafikverket skulle starta en utredning som beräknades klar mars/april 2015. Nu är det 2019 och fortfarande har inget hänt.

I översiktsplanen för Örebro kommun står det att kommunen ska arbeta för ett tågstopp i Hovsta. Med ett tågstopp skulle det ta 7 minuter in till centrala Örebro mot 30 minuter med bussen nu. Det blir en tidsvinst för pendlare men också en klimatvinst. Det kommer bli mindre bilar på R50. I rusningstrafik blir det långa köer med bilar som ska norrut med tågstoppet skulle vissa av de transporterna försvinna. Vi som bor i Hovsta och Lillån får ofta stå tillbaka för andra områden i Örebro där det utvecklas och byggs mest hela tiden.

”Tågstopp ja tack”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons