Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var finns hjälpen när den behövs?

Annons

Vi betalar ju för tusan skatt!

Ända sedan min farfar Axel Gisslén hastigt gick bort för några år sedan har jag varit arg. Arg på sjukvården för att de inte lyssnade på honom när han sa att något var fel. Han åkte fram och tillbaka till sjukhuset, även med ambulans ibland. När han sista gången åkte in så upptäcktes cancern, en vecka senare var han död.

Min mor har nu kämpat med sjukvården i snart två år. Det är en omöjlig kamp. Hon har bett om att de ska genomföra en ordentlig undersökning utan resultat. Det enda hon får höra är att det inte behövs. Min mor är en kämpe, en riktig fighter! Hon har stöttat mig i mångt och mycket men till och med henne har de brutit ner. Hon orkar inte längre ringa för det är ingen idé. De suckar och pustar i andra änden av telefonen och hon känner sig bara till besvär.

Jag känner mig hjälplös och förtvivlad och åter igen arg. Jag är riktigt arg. Min farfar var politiker här i Örebro, han hjälpte många människor och brydde sig om alla. Min mor har jobbat och slitit i åratal. Hon har betalat skatt, hög skatt. Jag skäms över vad vi har blivit, var finns hjälpen när man behöver den? Var finns rätten till hjälp vi betalar skatt för?

Ruby Gisslén

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel