Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var fjärde journalist försvinner från NA

29 tjänster försvinner totalt från Nerikes Allehanda och Motala Tidning. Det avslöjades på ett personalmöte i NA-borgen nu på förmiddagen. Merparten av nedskärningarna kommer att ske på redaktionerna.

- Som jag uppfattar det kommer huvuddelen att ske på Nerikes Allehanda. Det finns inte så många att ta av i Motala, säger Måns Uggla, ordförande i Nerikes Allehandas journalistklubb.

- Det innebär att nästan var fjärde tjänst på Nerikes Allehandas redaktion kommer att försvinna. Det är naturligtvis ett drastiskt beslut som tidningsledningen nu tar, fortsätter han.

Varför görs den här besparingen?

- Mediavanorna har förändrats. Folk läser nyheter på olika sätt, men betalar inte lika bra längre, svarar NA:s tidningschef Katarina Ekspong.

- För att säkerställa nya satsningen samtidigt som vi erbjuder läsarna en attraktiv papperstidning till ett överkomligt pris måste vi se över och effektivisera processen. Vi ska satsa på det som läsarna vill ha, alltså nyheter och det lokala materialet.

Det kommer att finnas lokalredaktioner kvar?

- Ja, självklart.

Läs mer i morgondagens tidning

.