Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var glad, vi blir fler örebroare!

Som gammal örebroare brukar jag bli trött på ”det går aldri´”, för jag tycker inte alls det representerar den goda anda som finns i Örebro. Ingen annan stad i Sverige kan uppvisa en sådan otrolig utveckling som Örebro de senaste decennierna inom snart sagt alla områden.

Visst, vi kanske låter lite gnälliga men vi är inte sådana. Tänker jag. Men när jag läser insändarsidan i NA undrar jag ändå. Hur mycket gnäll och skäll det ändå finns i denna stad. Inte så att man alltid behöver säga ”ja och amen” till allt nytt, men å andra sidan inte heller automatiskt vara emot en förändring bara därför att det är just en förändring.

Ta bara de nya superbussarna. Örebro växer. Nu är vi drygt 150 000 och om några årtionden 200 000. Ändå ser gatorna i princip ut som de gjort i hundra år. Så frågan är hur fler kan färdas samtidigt på dessa gator utan att det blir proppar i trafiken?

Att göra ingenting är inte ett alternativ, då kommer hela innerstaden bli en permanent bilkö.

Och alla som i dag sitter i bilköer kan knappast bo i glesbygd, vara funktionshindrade eller föräldrar som måste hämta och lämna barn här och där. För så brukar det låta när någon vågar andas att bilismen behöver minska.

Pengarna det kostar kan inte heller användas till annat. Regionens satsning är statliga pengar till infrastruktur och kan inte användas till exempel till sjukvård. Så sluta gnäll och var istället glad över att fler vill bo i Örebro och hur vi tillsammans kan lösa trafiksituationen på bästa sätt.

”Glada örebroaren”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel