Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vår i går – vinter i dag: Meteorologen om bakslaget – och om väderprognosen för påsken

Våren är fortsatt försenad och i veckan tar Örebro län emot både snö, sol och moln med några enstaka plusgrader. Erik Rindeskär, meteorolog vid Foreca, berättar om veckans väderprognos.

Annons

Måndag

– I dag har vi en kallfront över oss, så nu är det mulet väder och det snöar fortfarande lite i länets södra delar, berättar Erik Rindeskär, meteorolog vid Foreca.

Snöfallet följs av uppklarat väder norrifrån till seneftermiddagen. Men bakom kallfronten kommer kallare luft som länet kommer få dras med resten av veckan. Därför blir temperaturen betydligt lägre i dag än i går.

Tisdag

Natten mot tisdag blir kylig med tio minusgrader på flera håll. Under dagen ser det ut att bli soligt och fint.

– Jag skulle säga att det blir en solig dag i morgon, men temperaturen toppar på nollgradigt eller en plusgrad, säger Erik Rindeskär.

Onsdag

Även natten mot onsdag blir kylig med dryga tio minusgrader och klart väder. Till dagen kommer solen fram och det blir fint väder med upp till dryga två plusgrader.

Under eftermiddagen sjunker temperaturen tillbaka till minusgrader.

Torsdag

Under torsdagen är det möjligt att fler moln kan gå in söderifrån under dagen. Luften blir något mildare med uppåt två till tre plusgrader. Det finns en risk att det blir lite mer molnigt med tilltagande vindar, men vädret förblir odramatiskt.

Fredag

– Natten mot fredag klarnar det upp och blir kallt väder. Långfredagen ser ut att bli klar och solig med en till tre plusgrader, uppger Erik Rindeskär.

Hur vädret ser ut till helgen är ännu osäkert. Än så länge ser både påskaftonen och påskdagen ut att bli molniga dagar med en till två plusgrader.