Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vår i Hällefors med liv, rörelse – och frågor om ansvar

Våren har visat sitt rätta, sommaren är på gång och varmare fritidsliv påbörjar sitt alter ego. Ett badhus kommer byggas (härligt) och på Hurtigtorpet är det full aktivitet med glädje och kämparanda, i de olika sporthallarna är det som vanligt på kvällarna, ja kära bowlinghallen?!

Under ytan kokande frustration som kommunens styrande blundar för, det inte är så lustfyllt som de kan tro. Hällefors kommun slår ifrån sig ansvar med drift, skötsel, och struktur. En kommun som vill att föreningar ska drifta/förvalta anläggningarna som är ett positivt redskap att få behålla ett levande fritidsliv, ett redskap som minimerar utflyttning och bygger en grund i samhällslivet. Allt detta jobbar man i mot, varför?

I år får vi hoppas motionsspåren blir öppna spår, att de väl renommerade terrängspåren tas om hand, kanske kan kommunen den här gången få till en konstgräsplan, vem vet, under har skett förut.

Anarki råder fortfarande i sporthallen, nu får vi hoppas kommunen i år får till sommarlovssimning, det verkar vara en svår nöt att knäcka. Det så kallade, föreningsrådet, ja vad säger man: boosta Hällefors – gör om gör rätt?!

Hur ska badhuset driftas, den som startar en simföreningen kommer nog i vändande post få krav från kommunen att ta på sig driftansvar, för annars blir det inget vatten i bassängerna (skämt på allvar) i stort ser verkligheten ut så om ett aktivt föreningsliv ska finnas. Tjänstemän måste förstå att föreningslivet inte länge drivs av ideellt engagerade personer.

”Betraktaren”

Hällefors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel