Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var nära återkomst – vill sänka Falkenberg

Victor Sköld är värvad som tilltänkt skyttekung.Nu hoppas ÖSK-anfallaren spräcka sin allsvenska målnolla.Mot klubben han lika gärna kunde ha spelat i.– Falkenberg ville ha mig tillbaka, säger han.

Annons

Victor Sköld gjorde sig ett namn 2013. Då svarade han för 21 mål, varav ett på Behrn arena mot ÖSK, och var en bidragande faktor till att Falkenberg vann superettan och följaktligen tog klivet upp i allsvenskan. Efter en sejour i Åtvidaberg blev det en kortvarig period i IFK Göteborg, innan anfallaren slutligen hamnade i ÖSK tidigare i sommar.

– Jag börjar att komma in i det bättre och bättre. Det tar tid att lära känna en ny grupp, säger Sköld, som gått mållös från sin fyra första, allsvenska framträdanden.

Kanske kommer första målet i seriesammanhang mot just Falkenberg? Faktum är att det inte var långt ifrån att Sköld hade återvänt till gästerna.

– Falkenberg ville ha mig tillbaka, och det är klart att det var aktuellt när jag inte fick spela så mycket i Göteborg. Men jag valde ÖSK i stället.

Det är inget val som du ångrar, kanske?

– Nej, verkligen inte. ÖSK är en fantastisk klubb och Örebro är en väldigt trevlig stad. Jag trivs oerhört bra.

Sköld må ha haft svårt att hitta rätt i allsvenskan, men premiärmålet i ÖSK-tröjan kom i onsdags mot Karlstad BK i svenska cupen.

– Klart att det var skönt att få göra det. Ett riktigt skitmål, och det betyder mycket för självförtroendet. Vi gjorde jobbet och vann matchen. Det var väldigt viktigt.

Hur känns det att möta din förra klubb?

– Det blir speciellt, förstås. Jag känner ju många av ledarna och spelarna.

Det är ett gäng stukade hallänningar som besöker Örebro. Falkenberg är jumbo och har endast nio poäng på sitt konto.

– Visst, det ser inte särskilt bra ut för dem tabellmässigt, men det är verkligen inget dåligt lag. Vi kommer att få jobba hårt för att slå dem.

Vad är din syn på din första tid i ÖSK?

– Lite upp och ned spelmässigt, men det tar en viss tid att hitta rätt och förstå hur alla tänker. Det kommer att bli mycket bättre.

27-åringen har inte fått någon drömstart i målprotokollet, men så var fallet även 2013. Då gick Sköld mållös i sju matcher. Sedan explodrerade han fullständigt och sköt Falkenberg till seriesegern.

– Då fick jag ju en riktig ketchupeffekt (skratt). Med tanke på min position på planen, så är det naturligtvis viktigt att göra många mål.

Du kanske får en liknande islossning nu?

– Jag får hoppas på det (skratt). Men det viktigaste är att jobba hårt och se till att komma till lägen. Då kommer målen förr eller senare.

I våras flöt allt på för ÖSK. Efter EM-uppehållet har det inte alls stämt lika bra för laget i offensiven, även om försvarsspelet har förbättrats.

– Det har varit en del målsnåla matcher. Så blir det ibland. Jag är övertygad om att vi kommer att börja producera igen.

Hur ska ni knäcka Falkenberg?

– Det handlar om att få upp farten och om att rulla boll snabbt. Då får de svårt att hänga med.

Gör du ditt första allsvenska ÖSK-mål mot din förra klubb?

– Det siktar jag på, säger Victor Sköld.