Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var pucken inne?

Boforsspelaren Jacob Blomqvist avgjorde matchen mot Örebro med ett straffmål – eller? 
– Pucken är inte inne. Den går i ribban och ut, säger Örebros sportchef Mikael Fahlander.

Säsongens sista match och derby mellan Örebro och Bofors togs till suddenstraffar efter att Örebro kvitterat till 5-5 med bara 30 sekunder att spela. Bofors Jacob Blomqvist blev sedan straffhjälte och seger för Karlskogalaget. En som snabbt sprang iväg till tv-monitorn för att kolla reprisen var Örebro Hockeys sportchef Mikael Fahlander.

– Det var inte mål. Det är intressant att en domare kan vara så tydlig med att signalera att det är mål när det inte var det, säger han.

Mikael Fahlander menar att pucken istället tog i ribban och sen ut. Visserligen var matchen betydelselös. Bofors var redan klart för play off och Örebro hade säkrat det allsvenska kontraktet.

– Men tänk om en play off-plats hade stått på spel? Då blir det en helt annan sak.

Mikael Fahlander berättar att man inte kommer ta ”ärendet” vidare på något sätt – men medger samtidigt att det är mycket prestige inblandat i derbymatcherna mot Bofors.

– Det här är bara en liten känga till Boforsfansen. Ni vann inte matchen, ler Fahlander.

Så vad tycker du, är pucken inne? Klicka på länken till höger för att se straffen.