Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårda fotvården i Askersund

Annons

Vid årsskiftet lades den kommunala fotvården ner i Askersund. PRO Åsbro vill protestera mot detta.

Vi är många pensionärer i kommunen som har och kommer att få svårt att sköta våra fötter på egen hand av många olika anledningar, bland annat den ekonomiska.

Att hänvisa till den privata marknaden kommer att göra att flera inte har råd med fotvård, vilket i förlängningen kan komma att kosta kommunen mer än besparingen ger per år. Enligt uppgift av AnnaMaj Björk, (KD) ordförande i socialnämnden, skall befintlig fotvård vara självfinansierad och besparingen på 44 000 kronor är hyran av lokalen på Norra Bergen.

Vi motsätter oss att fotvården ska läggas ned. Den ska som Kommunfullmäktige beslutat vara självfinansierad. Hyran för lokalen bör därför vara medräknad. Det hela verkar småaktigt och har bara att göra med att allt helst ska drivas i privat regi. De 44 000 kr som skall sparas är ju en droppe i havet i kommunens ekonomi.

”PRO Åsbro”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel