Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårda och utveckla Lindholmen

Ön Lindholmen i Hemfjärden är ett populärt utflyktsmål, som många förknippar med skridskoturer till den gamla grosshandlarvillan, där man kan värma sig vid brasan, beställa kaffe och våfflor med sylt och grädde. Flest besökare har dock ön under den varma årstiden, då friluftsgården hyrs ut till privatpersoner, skolklasser, företag med flera för övernattningar, bröllop, avslutningar, kick-off etcetera.

Många barnfamiljer har också ön som mål för dagsutflykter med fikakorg och metspö.

Lindholmen öppnades för allmänheten i början av 2000-talet då kommunen köpte fastigheten. Det var ett klokt beslut. Huset och omgivningen rustades, bland annat gjordes nedervåningen tillgänglig för rullstolsburna.

Föreningen Lindholmens Vänner, som bildats för att verka för öns utveckling, menar att det är hög tid att kommunen tar fram en skötsel- och utvecklingsplan för Lindholmen. De resurser som nu anslås till skötseln är otillräckliga. De räcker inte ens till det nödvändigaste, vilket kan konstateras vid besök, till exempel är den stora bryggan i så dåligt skick att den inte bör användas. Både den inre och yttre miljön bör rustas för att Lindholmen ska förbli ett omtyckt besöksmål. Det är därför angeläget att Örebro kommun, som ägare till Lindholmen, tar de beslut som behövs för att utveckla och förvalta denna ”pärla” i Hemfjärden.

Styrelsen för Föreningen Lindholmens Vänner: Bo Hallonqvist, Johan Nyström, Bengt Larsson, Berndt Lindell, Lennart Ekström, Rolf Erestål

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel