Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdare slogs blodigpå behandlingshem

(UPPDATERAD 15.59) Tre ungdomar har anhållits för att ha misshandlat en 31-årig vårdare på Granhults behandlingshem på söndagskvällen. Vårdaren ligger nu på intensivvårdsavdelningen med allvarliga skador.

Annons

De intagna ynglingarna befann sig i uppehållsrummet med den 31-åriga vårdaren, vid 22.20-tiden på söndagskvällen. Det är ännu oklart vad som hänt. Men en sak är säker, vårdaren utsattes för en grov misshandel.

– Mannen fick allvarliga skador i ansiktet och huvudet. Vi vet inte i nuläget om det har använts något tillhygge eller om det är med knytnävarna han misshandlades, säger Anders Wallin, länsvakthavande befäl vid Örebropolisen.

Vårdaren fördes i ambulans till Lindesbergs lasarett och vårdades under måndagsförmiddagen på intensiven. Enligt en kommuniké från sjukhuset har han allvarliga skador, bland annat inre blödningar. På eftermiddagen fanns planer på att föra mannen till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Vill inte prata

Granhults behandlingshem ligger i Gammelbo utanför Lindesberg. Hemmet tar emot pojkar mellan 16 och 20 år som har allvarliga missbruksproblem. Det finns en sluten och en öppen avdelning på hemmet. Det var på den öppna avdelningen som misshandeln ägde rum.

– Vi vet inte hur många av dem som var delaktiga i misshandeln. De är inte särskilt samarbetsvilliga, säger Anders Wallin.

Enligt polisen började bråket efter en diskussion mellan ungdomar och personal.

- Vi ska hålla förhör med alla som kan tänkas ge oss upplysningar, säger Örebropolisens persstalesman Torbjörn Carlson.

Polisens tekniker finns på plats på behandlingshemmet under måndagen.

Anhölls under natten

De tre unga männen togs in till polisförhör under natten. Åklagare beslutade därefter att de alla tre skulle anhållas.

– Det har kommit fram lite grann under förhören, men de är fortfarande inte speciellt pratglada, säger Anders Wallin.

De tre männen är alla i åldrarna 18-20 år.

"Kraftigt våld mot huvudet"

Polisen medgav under natten att någon form av tillhygge användes vid den grova misshandeln.

– Ja, det är ett tillhygge med i bilden. Exakt vad det är vill jag inte gå in på då det skulle kunna skada utredningen. Vårdaren har utsatt för ett kraftigt våld mot huvudet, säger Anders Wallin.

Annons