Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värdegrunder lär sig barn hemma

Replik

Den 20 maj så kan vi läsa insändaren om att skolan ska lära barnen värdegrund och att man inte ska mobba. Då kan jag inte låta bli att tänka. Våra barn gör inte som vi vuxna säger de gör de som vi gör. Det är inte skolan som ska lära ut värdegrund det är föräldrarna som ska göra det.

Skolan ska se till att barn inte bryter mot värdegrunden och stötta de som utsätts för mobbning. Men så länge som vuxna föräldrar kan sitta och prata illa om andra människor inför barns öron så kommer barnen göra likadant i skolan som du gör hemma.

Har sett allt för många gånger, föräldrar med näsan i telefonen och ett barn som förtvivlat försöker få prata med föräldern men blir totalt ignorerad eller avsnäst. Bristen på kommunikation med era barn, ger dem dåligt språk. Sedan går man till logoped för att något är fel.

Jag har två döttrar. Den ena läser för sitt barn, har inte telefonen i handen när hon är med barnet. Hen pratar otroligt bra för att vara 4 år. Den andra dottern sätter barnet framför TV, dator eller telefon och läser aldrig eller pratar väldigt lite med barnet. Som Sjuåring är språket i nivå som en 4 årings. Detta gör att barnet känner sig lika ensam som om den inte hade några föräldrar, hen blir alltid ignorerad. Säger jag något så får jag till svar att jag är omodern och måste lära mig att nu så gör man på detta viset.

Jag kommer inte bli förvånad om fler ungdomar kommer ta sina liv när de kommer upp i tonåren eftersom ensamhet är det värsta som finns.

”Mimmi tänkaren”

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel