Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vården av kommunens bilar brister

Annons

Hur sköter kommunen sina bilar? Jag går ofta på stan och ser då kommunbilar som ska vara vita men är mera svarta av smuts (ingrodd). Det är ofta hemvården bilar som skyltar med sina namn på sidan. Även andra verksamheter förekommer.

Kommunen har en vagnpark med rätt så nya bilar som de förstör genom att inte sköta om bilarna. Det är en skam att inte kommunen sköter om sina bilar. Det är vi skattebetalare får stå för kostnaderna genom att värdet minskar mer på en bil som inte sköts om.

Vill gärna ha ett svar från kommunen varför bilarna inte sköts om bättre?

”Skattebetalare”

Örebro

När vi hyr ut bilarna åtar vi oss också att ge våra kunder rätt förutsättningar för att uppfylla sina åtaganden.

Svar direkt:

Jag är den förste att hålla med dig om att vissa kommunbilar inte sköts om som de borde.

Verksamheten som jag representerar tillhandahåller fordon till kommunens olika verksamheter som de sedan hyr av oss. När verksamheterna hyr bilar av oss förväntas de också sköta om dessa och tvätta dem regelbundet. Just för att som du skriver bibehålla kommunens goda varumärke och även upprätthålla värdet på bilarna vid en senare vidareförsäljning.

När vi hyr ut bilarna åtar vi oss också att ge våra kunder rätt förutsättningar för att uppfylla sina åtaganden. Örebro kommun driver en egen tvätthall på Aspholmen där bilarna skall tvättas. Tyvärr har det sedan i somras varit stora driftproblem med denna tvätthall och den har varit stängd större delen av tiden, vilket synnerligen försvårat för verksamheterna att tvätta sina bilar.

Vi har därför under hösten och vintern vidtagit åtgärder för att det ska bli lättare att tvätta bilarna, och har nu skapat möjlighet att tvätta kommunbilarna på fem andra tvätthallar runt om i Örebro.

På det sättet får våra kunder tillgång till tvättmöjligheter under dygnets alla timmar och också möjlighet att kunna tvätta i den tvätthall som ligger närmast verksamheten. Detta i sin tur leder förhoppningsvis till att verksamheterna inte behöver lägga så mycket tid på biltvätt. Något som annars kan göra att man struntar i att tvätta bilen; För att man inte hinner helt enkelt.

Alla verksamheter har ännu inte fått sina nya tvättkort men utlämning av dessa pågår och beräknas vara helt klart under mars månad.

Tack vare dessa åtgärder hoppas vi att kommunens bilar framöver kommer att vara renare och mer representativa för kommunen och respektive verksamhet.

Sedan kan det finnas andra mer verksamhetsspecifika anledningar till att man inte kan tvätta sina bilar som jag inte kan svara på, men att kommunens tvätthall varit trasig är åtminstone en förklaring.

Magnus Andersson

vagnparkschef, Örebro kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel