Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdnadsbidraget tas om från början

Beslutet om vårdnads-bidrag tas om från början. Därmed tillmötesgår majoriteten kravet på återremiss som oppositionen ställt. – Vi har inte bestämt om vi skall överklaga beslutet i kommunfullmäktige än, säger oppositionsrådet Kjell Edlund (S).

Annons

Kommunchef Eva Jonsson, kommunfullmäktiges ordförande Gerhard Olsson (C), kommunstyrelsens ordförande Henrik Hult (C) och kommunsekreterareGordana Sutic meddelar att ärendet om vårdnadsbidrag skall tas om.

– Den 1 mars blir det kommunstyrelsens arbetsutskott, den 16 marskommunstyrelsen och den 8 april blir det kommunfullmäktige, säger Eva Jonsson.

Det var under torsdagens sammanträde i kommunfullmäktige som ordförande Gerhard Olsson begick ett formellt fel när inte frågan om vårdnadsbidrag åter-remitterades trots att minst en tredjedel av ledamöterna begärde detta.

– Ett felaktigt beslut som inte följde kommunallagen. Och oppositionen har pratat om ofullständiga handlingar så nu skall vi komplettera informationen så att de får ett beslutsunderlag att ta ställning till. Främst handlar det om att ta fram ett bra underlag ut-ifrån den budget som kultur- och bildningsnämnden har, förklarar Eva Jonsson.

Oppositionsrådet Kjell Edlund vill först se ett justerat protokoll innan oppositionen tar ställning till ett överklagande i länsrätten. Ett överklagande som skall ske inom tre veckor.

– De borde ha tagit om det här ärendet redan när vi påpekade det i kommunstyrelsen. Det finns varken underlag, konsekvenser eller någon ekonomisk beräkning på förslaget. Vi är emot