Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våren åker på bakslag

Det har varit riktigt behagliga temperaturer under några dagar i länet. Nästan så att man kan känna vårkänslorna vakna till liv. Är det bara en föraning, eller är våren verkligen på väg?
- Dessvärre tror jag att ni får vänta ett tag till i Örebro län, säger Erik Rinneskär meteorolog på Foreca.

Vår är det när dygnsmedeltemperaturen ligger över noll grader under sju dagar i sträck.

- Nu är vi i den tiden på året när solen gör positiv skillnad. Men om det är klart på nätterna är det fortfarande stor värmeutstrålning. Det kan hålla nere dygnsmedeltemperaturen, trots sköna dagar, berättar Erik Rinneskär meteorolog på Foreca.

Bakslag på vägLänet har fått portion av väldigt mild luft västerifrån. Den hänger kvar några dagar till och skapar dagstemperaturer upp mot 8-10 grader på sina håll, beroende på molnighet.

Dessvärre får nu de sköna dagarna ett smärre bakslag. Mot slutet av veckan väntas kallare temperaturer.

- Dessvärre ser det ut som att det kommer bli kallare om jag tittar på lång sikt. Vinden slår om till nordlig och redan mot slutet av veckan blir det kalla nätter. På söndag blir det nog runt nollan även på dagen.

Så det finns ingen vår i sikte?- Nej, inte ännu, det är en stund kvar. Men det är normalt, för den brukar komma till era trakter i slutet av mars.