Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våren kom till Tångeråsa

Våren välkomnades i Tångeråsa i går, dock under något kylslagna former. Fint besök blev det i alla fall av landshövdingen Rose-Marie Frebran, som invigde två nya informationsskyltar.

Annons

– Det är första gången vi har ett sådant här arrangemang. Det kommer ju mycket folk till Tångeråsa under våren i och med att det är så vackert vid Trystorps ekäng. Så vi vill visa upp lite mer av vad som finns här, säger Maria Sundström, projektledare för ”Tångeråsa kyrka och dess historia”.

Projektet, som är ett samarbete mellan församlingen och länsstyrelsen, har resulterat i två nya informationstavlor som invigdes i går av landshövdingen. En som handlar om hela trakten, och den andra mer specifikt om kyrkan.

– Det som är intressant med just den här kyrkan är att det är länets enda träkyrka från medeltiden. Det finns bara ett tiotal sådana kvar i hela landet, berättar Elisabeth Karlsson från länsstyrelsen, som sammanställt informationen på skyltarna.

De sitter lågt, så att både stora och små, gående och rullstolsburna, kan ta del av dem. Dessutom finns det blindskrift för att de ska vara tillgängliga även för synskadade.

Förutom att Rose-Marie Frebran höll ett vårtal och pratade om det speciella med Tångeråsatrakten var det mycket andra aktiviteter i gång för att fira våren. Lekebergs motorveteraner visade upp gamla fordon, barn och ungdomar kunde prova på att smida, och i bygdegården och församlingshemmet fanns utställningar att ta del av.

Annons