Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför är inte alla i Region Örebro län lika mycket värda?

Vi är 12 kommuner i länet, 12 kommuner att ta hänsyn till. Jag har en rad frågor jag ställer mig. Varför är inte alla kommuner lika mycket värda? Varför är inte alla invånare i region Örebro lika mycket värda? Varför drar man in bussturer och tågturer i glesbygden?

Tyvärr så vet jag svaret på det. Det är inte lönsamt.

Hur kan man prata om lönsamhet? Region Örebros uppdrag borde vara att förenkla och göra det möjligt för alla våra länsmedborgare att ta sig runt länet med kollektivtrafiken.

Varför är det dyrare att åka kollektivt i region Örebro än att ta bilen? För mig går inte det ihop. Ska vi minska utsläpp för miljöns skull. Ska vi se till att alla har möjlighet att röra sig fritt i länet oavsett inkomst eller vilken kommun man bor i, krävs det en annan inställning än vad man har i dag från politiken i regionen. Vår rättighet borde vara fri kollektiv trafik samt en utbyggd trafik även i glesbygden så man kan ta sig runt på ett smidigt sätt i länet.

Den offentliga sektorn ska inte drivas som ett företag. Det ska finnas pengar till det som behövs.

Anneli Mylly

Vänsterpartiet,

ledamot Regionfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel