Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför "avslöjar" Ratsit namn, adress och bil? – det visar tjuvar vägen till sina offer

Egentligen! Vad finns det för verklig orsak att, som ”Ratsit” gör, uppge vilka som bor på en viss adress, upplysa om vilken sorts bil man har och avslöja hur gammal man är?

Det är ju uppgifter man kan få genom anhöriga, om man är bekant med familjen. Bara det att offentligt avslöja ålder, kön och om man bor ensam, kan innebära ett hot mot oss äldre.

I förra veckan ringde på torsdagen på dörren, en mycket proper man sa sig vara från vår elleverantör och ville att jag skulle visa vår senaste elfaktura. ”Det kan du titta på Eons hemsida”, sa jag och drog igen dörren!

Dagen därpå ringde en man på och tiggde 300 kr, som han i nästa mening sänkte till 100 kr. ”Jag har inga pengar”, sa jag och drog igen dörren framför hans näsa.

Jag misstänker att båda dessa incidenter hade sin orsak i upplysningar de fått fram via ”Ratsit”. Nästan dagligen ser eller hör man om just äldre som blivit utsatta för försök eller fullbordat brott.

Det har ju tyvärr blivit så i vårt kära fosterland, att man ändrat sig från ”tillit” till det obehagliga ordet ”misstänksamhet”.

”Elmer”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel