Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför ljuger SD:s gruppledare?

Jag tittade den 16 december om morgonen på tv, där deltog Sverigedemokraternas nye gruppledare i riksdagen, han fick frågan vad det kom an på att deras popularitet stigit så kraftigt den senaste tiden. Han svar blev att det kom sannolikt an på att följden av att flyktingpolitiken kommit med så stora påfrestningar att sjukvården tvingars till kraftiga nedskärningar, och att det har de sedan många år tillbaka påvisat att det kommer att få negativa påföljder, vilket vi nu ser på kraftiga nedskärningar inom sjukvården enligt den nye gruppledaren för SD riksdagsgrupp.

Jag vill påpeka att då man byggde karolinska sjukhuset i Stockholm, så blev kostnaderna 47 miljarder kr mer än beräknat. Enligt en del experter, så lär det vara världens dyraste sjukhus. Dessa 47 miljarder måste tas någon stans, dessvärre blir ur landstingets sjukvårdskassa. Kostnaderna för flyktingars sjukvård finansieras till stor del av staten och inte av landstingens sjukvårdskassor. Således så kan jag inte hålla med SD gruppledare i riksdagen att neddragningarna inom sjukvården förorsakats av flyktingarna. Dessutom tror jag att den nye gruppledaren för SD riksdagsgrupp, är medveten om att han helt enkelt ljugit i påtalat ärende.

Anders L. Larsson

Laxå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel