Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför lyssnar politiken inte på de anställda?

Artikel 60 av 61
Förlossningen i Karlskoga
Visa alla artiklar

Vad kommer att hända med förlossningen i Karlskoga? Jag är orolig att tiden går och inget händer. Problemen började när man ändrade organisationen till att bli en länsklinik. Det innebar att man flyttade ledarskapet från Karlskoga till Örebro.

Det började då bli problem att behålla och rekrytera personal då arbetsmiljön kraftigt försämrades. Personalen kände att de inte blev lyssnade på.

För cirka 8 månader sedan tog en enad hälso och sjukvårdsnämnd ett beslut om att förlossningen skulle öppnas skyndsamt. Beslutet grundade i en kartläggning som gjordes av till förordnad sjukvårdsdirektör.

Varför vågar inte de ledande politikerna visa tjänstemännen vem som bestämmer? Istället tillsätter man en ny kartläggning som är partisk gjord och endast vidtalat chefer.

Varför tillsattes den nya utredningen?

Fick man fel svar i den första?

I den andra kartläggningen kommer man fram till två olika alternativ. Det ena är att man ska utbilda personal som man tycker saknas själva som skulle ta 4-5 år eller att upphandla förlossningen till privata aktörer. Det har man tagit beslut om i hälso och sjukvårdsnämnden och väntar nu på att det ska gå igenom i Regionfullmäktige så de kan börja med upphandlingen.

Vi i Vänsterpartiet kommer inte att gå med på det. Vi vill att man:

Gör om och gör rätt!

Flytta förlossningen med kvinnosjukvården tillbaka till närsjukvård väster där vilja och kraften finns och den bästa vården våra kvinnor och barn kan få här i regionen.

Anneli Mylly

Vänsterpartiet,

ledamot Regionfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel