Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför ska jag vänta på bostadsbidrag? – jobba över eller anställ fler på Försäkringskassan!

Helt otroligt att en myndighet som Försäkringskassan har möjlighet att dröja med utbetalningar av bostadsbidrag i flera månader och sen skylla på att det är många som söker. Då får man väl göra som på andra arbetsplatser, antingen får man jobba över eller anställa mer folk för att komma ifatt.

Min mor ansökte om bostadsbidrag i slutet av april, fick besked om att det skulle dröja upp till sex månader innan första utbetalningen, sedan blev det åtta månader och i dag fick hon besked att det kommer dröja ytterligare några månader. Att man sedan får det retroaktivt hjälper ju inte dem som har det fattigt om det inte finns någon närstående som kan hjälpa till med lån under tiden.

Att det ska ta nästan 1 år för att handlägga ett bostadsbidragsärende måste väl ändå anses ligga utanför rimlig tid men eftersom det är en statlig myndighet har man som medborgare att bara acceptera läget.

”Bli inte gammal och sjuk”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel